Over Flynn-I-Noor

Allereerst zal ik ons maar even voorstellen. Mijn naam is Fiona Reulen. Sinds 1982 woon ik samen met Dick Verwoert. Dick werkt voor de Gouden Gids en ik houd me thuis bezig met de dieren. Behalve onze honden hebben we nog poezen, geiten, ganzen, eenden, een paard, lama's, roofdieren (civetkatten, genetkatten, palmrollers) en dwergmuisjes.

puppie1 Sinds 1997 fokken wij onder de kennelnaam v. Flynn-I-Noor Duitse en Tervuerense herders en Newfoundlanders. We hadden al een kruising Mechelse herder/keeshond (Tarzan) en een stamboomloze Groenendaeler (Everon) toen wij onze eerste teef, de Newfoundlander Lobbes v.d. Haverkamp kregen aangeboden. Wij gaven haar de naam Flynn. Niet veel later kwam de Duitse herder Noor v. Gelders Zoom in ons leven. Onze kennelnaam is dan ook afgeleid van onze eerste twee teven. Beiden bleken geschikt om mee te fokken. Ons eerste nestje kregen we van Flynn, waarna nog vele nestjes van diverse moeders zouden volgen. Van Flynns eerste nest kregen we Cita en Raya terug voor herplaatsing. We hebben hen echter gehouden en zijn met hen verder gaan fokken. Later hebben we van Cita de teefjes Yanthe en Benthe aangehouden. Yanthe en Benthe komen uit hetzelfde nest.

puppie2 Van Noor hebben we twee dochters aangehouden, Veerne en Sterre, maar zij bleken helaas niet geschikt om mee verder te gaan.
Na de komst van Noor kochten we Sira v. Bruininxdeel, een Tervuerense herder teef van anderhalf jaar oud. Tot onze verrassing was ze grijsgevlamd, een kleur die wij nog nooit eerder hadden gezien. Uit Sira's eerste nestje kregen wij de reu Lars en de teef Shadly terug. Beide zijn ook grijsgevlamd. Ook Shadly heeft ons enkele nestjes gegeven. Van Sira hebben we later nog haar dochters Calinde Celeste (Linde) en Bowi aangehouden. Linde is grijs, Bowi rood.

Om toch verder te kunnen gaan met de Duitse herder waren we op zoek naar een teefje. Mijn voorkeur ging uit naar een zwarte langhaar. Uiteindelijk vonden we haar in 2000. Het werd de pup Idol Izzy Oude Leye. Daarmee werd het ook tijd om te gaan verhuizen. Onze twee-onder-een-kapwoning in Ochten werd een beetje benauwd en onze buren vonden het ook allemaal niet zo leuk meer. Na wat speurtochten vonden we een oude boerderij in Sellingen met de buren op afstand en een stukje grond erbij.

Toen we in 2001 de langhaar Duitse herder Rozieta te koop aangeboden kregen vonden we dan ook dat ze er nog wel bij kon. Rozieta hadden we als pup graag willen kopen, maar de fokker wilde haar toen zelf houden om mee te fokken als opvolgster van haar moeder. Door omstandigheden konden wij haar anderhalf jaar later wel aan onze roedel toevoegen. Van Rozieta hebben wij de teefjes Raisa en Filine Firouche aangehouden. Ook zij zijn inmiddels geschikt bevonden en zullen onze roedel mede in stand gaan houden. Tot zover onze teefjes.
Onze reuen zijn Everon, Lars en Prince Rex du Bois des Elegance. Everon en Lars zijn gecastreerd. Prince Rex is onze dekreu.

Alle honden waarmee wij fokken, zowel onze teven als de reuen die wij gebruiken van andere eigenaren, worden nagekeken op HD (heupdysplasie). De Newfoundlanders worden ook nog getest op ED/OCD (elleboogdysplasie). Ons doel is het fokken van mooie, gezonde en sociale honden die prima op hun plaats zijn binnen een gezin.